Læs en personlig brugerhistorie fra Spørgsmål til CI brugeren

Spørgsmål til CI brugeren

Foreningen har fået et antal CI brugere til at besvare lidt spørgsmål og fortælle deres CI historie.

Tina Bech Larsen :

  1. Hvorfor har du fået CI, kan du fortælle din hørehistorie kort?

Jeg har/havde Meniere på begge sider, og i en del år haft høreapparater, da Meniere bl.a. giver svingende hørelse. I 2014, mistede jeg hørelsen på højre side efter en operation, hvor det meste af indre øre blev fjernet. Derefter fik jeg BAHS (benforankret høreapparat) på højre side af mit hoved og senere på venstre side også. I 2017 blev den højre sides BAHS udskiftet med en CI fra Oticon Medical.

  • Du har valgt/fået Oticon Medical efter eget ønske eller valgte CI-centeret for dig i samråd med kirurgerne?

 Ja, jeg har fået CI fra Oticon Medical efter eget ønske!

Det valgte jeg da min BAHS også er fra Oticon Medical, og det har fungeret rigtig godt for mig.

  • Da du skulle vælge dit CI-produkt fik du så en gennemgang af alle 4 producenter?

Ja, jeg fik vist alle 4 producenter, men jeg fik også lov til selv at have indflydelse, i det omfang at hvis der kirurgisk var noget til hinder for mit valg ville de ændre det. Det var der heldigvis ikke J Det betød utroligt meget for mig, selv at have indflydelse på valget, da det jo er et valg for livet, hvor service og support har stor betydning. Det er jo ikke et nyt knæ hvor jeg aldrig vil have brug for at have kontakt med virksomheden der står bag, det har vi, når vi vælger et cochlear implantat.

  • Har du på egen hånd haft kontakt til en CI-producent?

Ja, jeg var på rundtur hos 3 af de 4 producenter. Jeg havde behov for at sætte mig godt ind i tingene inden jeg skulle træffe et valg for livet!

Det var vigtigt for mig at forstå hvad de forskellige producenter arbejdede med og hvor de var på vej hen. Oticon er jo kendt for deres høreapparat teknologi, det betyder at Oticon Medical har nem adgang til alt hvad Oticon udvikler.

Så derfra kan man jo næsten regne ud hvor det bærer hen også med deres CI, jeg kender jo teknologien fra min BAHS, så jeg glæder mig til en fremtid med Oticon Medical.

  • Hvis du selv har valgt, hvilke årsager var det så at du valgte?

Jeg havde en rigtig god mavefornemmelse efter jeg havde været på rundtur. Samt at jeg havde BAHS fra Oticon Medical på begge sider på det tidspunkt, den ene skulle dog skiftes ud med et CI. Det betyder meget for mig at det er et dansk firma med en god service og døgnservice. CI’ets elegante design, lille og let, sidder perfekt, fylder ikke meget bag øret. At der ikke er små filter mm., der skal skiftes. Mulighed for lille og stort opladeligt batteri, samt zink batteri adapter. Justeres via streamer eller app på telefon. Mulighed for ekstra udstyr som tv-boks, mikrofon og svømmekit.

  • Hvilken region og hvilket CI-center hører du under? Og har du været tilfreds med forløbet, genoptræning og svar på dine mange spørgsmål.

Jeg bor i Nykøbing Sjælland, som hører til Region Sjælland, men har min gang på Rigshospitalet, mit træningsforløb har jeg hos CSU Slagelse, dog i deres Holbæk afdeling.

  • Fortæl om en af de største høreoplevelser du har haft siden du fik CI.

Den dag jeg fik lyd på, var en meget stor dag, det var meget mærkeligt, svært at tænke tilbage på uden at få våde øjne.

Første lyd jeg husker tydeligt, var en termokande der stod og sydede, og jeg kunne genkende lyden.

Jeg fangede meget hurtigt lyde, og kunne genkende lyde.

Stemmer, der gik det bedre med mandestemmer hvorimod kvindestemmer havde jeg det svært med, de var for lyse.