Vidste du at ….

Det er ikke forbundet med fare at blive skannet i lufthavne i forbindelse med flyrejser. Skannere i lufthavne anvender ikke magnetfelter, men derimod radiobølger eller svage røntgenstråler. CI-processor og implantat tager ikke skade, så du kan tryg tage på ferie med fly.

Hvis du taber dit CI ude i naturen så fortvivl ikke. Der er hjælp at hente hos Dansk Civil Hundeførerforening (DCH). De har et eftersøgningshold, som fokuserer på at finde forsvundne ting. Du skal blot betale for transportudskifter i forbindelse med en eftersøgning.
Se mere på DCHs hjemmeside

Skulle du miste dit CI ved uheld, vil det være regionen eller dit forsikringsselskab, der skal dække udgiften til et nyt. Er det en kendt skadevolder, der uagtsom eller forsætlig har beskadiget dit CI, er skadevolder erstatningspligtig.

Magneten på spolen i dit CI, kan bruges til at samle tabte nåle op. Gamle stive fingre kan have svært ved at samle en nål op fra gulvet. Brug magneten fra dit CI.

Hørepædagoger anbefaler, at du daglig tager dit CI af i en ½ til 1 time. Din hjerne er sat på overarbejde, når du anvender CI. Derfor har din hjerne godt af at hvile i løbet af dagen.

Som CI-bruger kan du gratis blive medlem af Nota. Nota har lydbøger, som kan bruges i forbindelse med genoptræning af hørelse efter en CI-operation. I Notas bibliotek finder du lydbøger med skønlitteratur og faglitteratur for både børn og voksne. Medlemskab er gratis og skal oprettes af et kommunikationscenter eller kommune.
Link til Nota Log på som gæst

Til afspilning af lydbøger findes der flere forskellige gratis programmer til computere. VLC Media Player kan anbefales blandt de mange programmer. Programmet er dansksproget – kører under Windows, Linux, Mac OS X, Unix, iOS, Android – kører mange type filer MPEG-2, MPEG-4, H.264, MKV, WebM, WMV, MP3 – mulighed for at styre hastighed på oplæsning.
Download VLC Media Player her